Cum să cureți eficient pereții placați cu lemn: 5 Recomandări importante

Urbanna - Mobila din lemn stratificat. Usi, ferestre din lemn

Cum să cureți eficient pereții placați cu lemn: 5 Recomandări importante

Ai hotărât că pereții placați cu lemn sunt soluția ideală pentru casa ta? Cu siguranță vei dori să menții aspectul impecabil pentru mult timp! Află în articolul de astăzi cum să cureți eficient pereții placați cu lemn! Am pregătit pentru tine 5 recomandări importante, de care să ții cont pentru a menține strălucirea și frumusețea acestora în timp.

Pereții placati cu lemn aduc un plus de eleganță în casa ta. Cu aspectul lor natural și rustic, acești pereți oferă o notă distinctă de rafinament, care face casa să strălucească! Cu toate acestea, pentru a te asigura că rămân mereu în cea mai bună formă, este crucial să cunoști metodele corecte de curățare. Astăzi, îți vom împărtăși 5 sfaturi esențiale pentru a menține pereții placați cu lemn într-o condiție impecabilă.

5 Recomandări importante în întreținerea pereților placați cu lemn

Pentru a păstra strălucirea și aspectul lor inconfundabil, trebuie să le acorzi o atenție specială atunci când vine vorba de curățare și întreținere. Iată câteva sfaturi importante de care trebuie să ții cont!

1) Testează produsul de curățare pe o suprafață mică

Acest pas te va ajuta să eviți surprizele neplăcute a unor detergenți prea duri sau pur și simplu nepotriviți pentru panourile de lemn. Prin urmare, atunci când pregătești terenul, amintește-ți că testarea produsului de curățare este un pas esențial. Începe prin aplicarea cu grijă a soluției de curățare pe o mică porțiune de panou de lemn pentru a vedea dacă este potrivită. Apoi, dacă totul este în regulă, curăță de sus în jos, pentru a asigura acoperirea tuturor zonelor.

2) Nu lăsa prea mult produs de curățare pe pereții placați cu lemn

Înainte de a aplica soluția de curățare, șterge praful cu o cârpă uscată. Apoi, când aplici soluția de curățare, asigură-te că ștergi repede peretele, fără a lăsa produsul prea mult timp pe panou. Lăsarea ei pe panoul de lemn pentru prea mult timp va duce la apariția unei pelicule albe. Așadar, șterge porțiuni mici de perete, pe rând, pentru a putea curăța produsul de pe panou, imediat după aplicare.

3)  Folosește o tehnică blândă de curățare

Evită curățarea prea viguroasă, frecarea sau utilizarea periilor aspre, deoarece acest lucru ar putea afecta finisajul, provocând zgârieturi. Folosește o cârpă moale, care să fie delicată cu suprafața de lemn. De asemenea, o altă greșeală frecvent întâlnită este folosirea părții abrazive a buretelui de curățare. Deși ar putea părea că va da rezultate mai bune, este posibil să afecteze finisajul lemnului. Așadar, dacă alegi să utilizezi buretele pentru curățare, folosește partea non-abrazivă a acestuia.

4)  Evită folosirea excesivă a apei

Dacă alegi să folosești o soluție diluată în apă călduță, stoarce bine cârpa înainte să cureți pereții placați cu lemn. Folosirea unei cantități mari de apă pentru curățarea pereților placați cu lemn nu este recomandată. Acest lucru ar putea deteriora finisajul și ar putea lăsa urme pe perete.

5) Nu șterge pereții cu soluție prea des

Pereții care sunt predispuși la acumularea rapidă de murdărie, precum cei din bucătărie sau cei din camera copiilor, ar trebui să fie curățați mai des. În general, o curățare lunară sau de maximum două ori pe lună este ideală. Totodată, pentru întreținere, poți folosi o cârpă moale, curată, fără soluție de curățare, cu care să ștergi praful atunci când acesta se acumulează pe perete.

Ce faci după curățarea pereților placați cu lemn?

Deschide fereastra pentru a asigura o ventilație corespunzătoare

Nu subestima importanța unei ventilații corecte pentru pereții tăi din lemn. Asigură-te că încăperea beneficiază de un flux de aer adecvat pentru a evita umiditatea în exces. Acest aspect este cu atât mai important dacă ai pereți din lemn în baie, unde se acumulează multă umiditate.

În sezonul cald, protejează peretele din lemn de soarele puternic

Ține cont că soarele intens poate influența negativ aspectul și nuanța pereților din lemn. Poți să aduci o notă de protecție acestora prin adăugarea de draperii, jaluzele sau folii speciale de protecție UV, pentru a diminua impactul luminii directe a soarelui.

 

Concluzii

Curățarea pereților placați cu lemn necesită atenție sporită și metode adecvate pentru a menține aspectul și strălucirea acestora. Ține cont de recomandările oferite în acest articol, pentru a te asigura că pereții tăi rămân în condiții excelente! Cu puțină atenție și întreținere regulată, pereții placați cu lemn vor continua să aducă un farmec special în casa ta, pentru mult timp!

Nu ai decis încă dacă pereții placați cu lemn sunt alegerea potrivită pentru casa ta? Citește în articolul nostru despre motivele pentru care o astfel de soluție este avantajoasă: click aici.

Vrei să aduci pereții placați cu lemn la tine în locuință? Fabrica Urbanna este partenerul perfect pentru a-ți transforma visele în realitate! Cu o echipă de profesioniști cu experiență în finisaje interioare de cea mai bună calitate, Fabrica Urbanna îți pune la dispoziție o varietate de soluții pentru a realiza pereți placați cu lemn care se potrivesc perfect casei tale.

Vrei să iei legătura rapid cu noi? Sună-ne la +40 722 501 514, scrie-ne pe mail la office@fabricaurbanna.ro sau completează formularul de mai jos.

  • Category :
  • Type :
Acest formular colectează numele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a putea să vă raspundem solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.

Contact
Proiectele Noastre

Te asteptam sa dai viata proiectelor tale cu mobilierul si gama de usi de interior si usi de exterior in București. Showroom si fabrica de mobila: Bucuresti, Braila – Contacteaza-ne.

Acest formular colectează numele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a putea să vă raspundem solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.