Cum să transformi scările din lemn într-un decor spooky: Ghid Hallowen

Urbanna - Mobila din lemn stratificat. Usi, ferestre din lemn

Cum să transformi scările din lemn într-un decor spooky: Ghid Hallowen

Află în articolul de astăzi cum să transformi scările din lemn într-un decor spooky! Am pregătit un ghid de Halloween, special pentru această sărbătoare festivă!

Perioada de Halloween reprezintă o ocazie perfectă pentru a transforma casa ta într-un loc plin de mister! Scările din lemn pot fi folosite ingenios pentru a-ți arăta spiritul festiv și pentru a-ți exprima creativitatea. Așadar, în articolul de astăzi, vom explora modalități distractive de a decora scările din lemn pentru Halloween, având în vedere trei tipuri diferite de scări: clasice,  flotante și elicoidale.

 

 

Idei decorative în funcție de stilul scărilor din lemn

În cele ce urmează, vom explora cum să transformi fiecare tip de scară într-un element central al decorului tău de Halloween. Ne vom concentra asupra ideilor decorative care se potrivesc cu trei tipuri principale de scări din lemn: cele clasice, cele flotante și cele elicoidale.

Idei decorative pentru scările din lemn clasice

Scările clasice, cu designul lor atemporal, se remarcă prin linii simple, balustrade bine definite, oferind o structură solidă și robustă. Scările clasice sunt remarcabile prin eleganța lor, ceea ce le face un cadru perfect pentru adăugarea de elemente înfricoșătoare!

Iată câteva idei decorative pentru scările clasice din lemn:

 • Ghirlande spooky pe balustradă

Pentru un efect dramatic, poți atașa ghirlande sau sfori cu miniaturi de vrăjitoare, pe balustrada scărilor tale. În plus, poți adăuga pânze și păianjeni mici, realizați manual, și  între figurinele vrăjitoarelor. Astfel, vei obține un decor cu o notă misterioasă, păstrând eleganța tradițională a scărilor clasice, în timp ce adaugi un element de Halloween înfricoșător.

 • Covoare tematice

Schimbă covorul de la baza scărilor, cu un covor tematic de Halloween, așa cum sunt cele cu motive precum dovlecei, păianjeni, fantome sau schelete. Această mică modificare poate aduce o schimbare semnificativă în atmosfera și estetica scărilor de Halloween.

 • Lumină caldă

Adăugarea de iluminare ambientală pe scările clasice de lemn poate transforma aceste elemente tradiționale într-un punct focal al decorului. Decorațiunile luminoase vor aduce o notă unică de mister și farmec în locuința ta, menținând în același timp frumusețea și eleganța scărilor clasice. Nu uita să folosești lumină caldă în decorarea scărilor clasice, pentru un aspect mai misterios!

 

Idei decorative pentru scările din lemn flotante

Scările flotante se pretează perfect pentru a fi integrate într-un design contemporan și minimalist. Acest tip de scară se caracterizează prin trepte fixate de perete, creând iluzia că plutesc în aer și adăugând o notă distinctă de eleganță în locuință.

Iată câteva idei decorative pentru seara de Halloween:

 • Iluminare ambientală sub trepte

Pentru a scoate în evidență aspectul elegant și modern al scărilor flotante, poți adăuga elemente de iluminare sub trepte. Banda subțire de lumini LED amplifică senzația de plutire a treptelor și creează un efect vizual impresionant. Această iluminare subtilă nu doar oferă un aspect mai misterios de Halloween, ci și subliniază detaliile estetice ale scărilor.

 • Lumi misterioase 

Pentru a aduce un strop de mister în decorul scărilor tale flotante, poți crea iluzia unor uși sau a unor ferestre imaginare în perete. Pentru aceasta, achiziționează autocolante sub formă de uși mici sau ferestre cu motive înfricoșătoare. Lipind aceste autocolante pe peretele scărilor, vei crea o iluzie amuzantă și ușor de realizat, care va adăuga o notă spooky de Halloween.

 • Tablouri înfricoșătoare sau oglinzi fermecate

Tablourile sau oglinzile fermecate pot fi așezate strategic pe peretele scării flotante. Acestea pot prezenta imagini sau mesaje înfricoșătoare, sugerând că te afli într-un loc misterios, oferind un element suplimentar de curiozitate și farmec.

 

Idei decorative pentru scările din lemn elicoidale

Cu formele lor fluide și elegante, scările elicoidale aduc o notă de rafinament și armonie în amenajarea casei tale. Caracterizate de designul lor spiralat, aceste scări reprezintă un loc ideal pentru așezarea decorațiunilor de Halloween,  aducând farmec și mister la fiecare pas.

Scari din lemn natural prelucrate la comandaCum poți decora scările elicoidale:

 • Plante sau flori înfricoșătoare:

Utilizarea florilor care prezintă un aspect înfricoșător, cum ar fi trandafirii cu petale negre, poate aduce o notă elegantă decorului. Aceste plante pot fi plasate în ghivece sau agățate de balustradă. Astfel, se pune în valoare aspectul elegant al scărilor elicoidale, în timp ce se adaugă o notă tematică și creativă în decor.

 • Dovlecei în spirală

Folosirea dovlecilor sculptați și iluminați ca decor pe scările elicoidale poate crea un efect spectaculos. Dovlecii pot fi așezați pe trepte într-un aranjament spiralat, respectând forma scărilor. Această alegere de decor pune în valoare aspectul scărilor elicoidale, creând un impact vizual puternic și o atmosferă misterioasă.

 • Decorațiuni atașate de tavan

Pentru un decor simplu și memorabil, poți atârna obiecte care sugerează că plutesc sau cad către scările elicoidale. Această alegere de decor adaugă o notă suplimentară de mister și magie. Poți opta pentru o colecție de creații din hârtie, precum păianjeni de hârtie, dovleci sculptați sau fantome din hârtie, care par să cadă din tavan. Aceste obiecte specifice Halloweenului, vor crea iluzia că ceva supranatural se petrece deasupra, iar scările curbe devin punctul central al acestei povești inedite, folosindu-și forma unică pentru a intensifica atmosfera de Halloween.

 

Concluzii

Decorarea scărilor de lemn pentru Halloween este o oportunitate minunată de a adăuga o notă de farmec și mister în casa ta. Există numeroase modalități creative de a transforma scările din lemn într-un element central al decorului. De la pânze de păianjen, la lumânări strălucitoare și obiecte atașate pe balustradă, fiecare scară poate deveni un element de poveste. Îndrăznește să experimentezi cu ideile prezentate în acest articol! Lasă-ți imaginația să zboare, pentru a crea o atmosferă înfricoșătoare, ce va captiva toți vizitatorii în această perioadă de Halloween!

Fabrica Urbanna realizează scări din cele mai durabile esențe de lemn, personalizabile, pentru tine și casa ta! Dacă ești în căutarea scărilor din lemn ideale, ai ajuns în locul potrivit! Începe acum proiectul tău personalizat!

În plus, echipa Urbanna te poate ajuta să decorezi complet casa în lemn natural, cu parchet din lemn, uși din lemn sau ferestre din lemn.

Vrei să iei legătura rapid cu noi? Sună-ne la +40 722 501 514, scrie-ne pe mail la office@fabricaurbanna.ro sau completează formularul de mai jos.

 

 • Category :
 • Type :
Acest formular colectează numele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a putea să vă raspundem solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.

Contact
Proiectele Noastre

Te asteptam sa dai viata proiectelor tale cu mobilierul si gama de usi de interior si usi de exterior in București. Showroom si fabrica de mobila: Bucuresti, Braila – Contacteaza-ne.

Acest formular colectează numele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a putea să vă raspundem solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.